top of page

Dragebåtrace i kanalen

Endelig er den tilbake! Den legendariske konkurransen som setter teamwork og samhold på prøve i det våte elementet i Kanalen i Moss. Det er en folkefest i en fantastisk arena. Kanalen i Moss, gravd ut og bygd i 1855, har tribuner på begge sider der konkurransen skal foregå. Våre padlene helter starter i nord. Det gjelder å komme seg først under og forbi Kanalbroa! Heia den som vinner! Men før det er det opptog. Det starter på Elveplassen på Verket. Går gjennom Møllebyen til Gågata, og langs med Fleischerbrygge til Tollboden og Peppes Pizza. Her skal padlerne med sin trommeslager kvinne- og manne seg opp til konkurranse.  Vannsportfestivalen i Moss samarbeider med Oslo dragebåt- og outriggerklubb. De er Norges eneste organiserte idrettslag som driver idretten dragebåt. De utgjør også Norges landslag! De vil gi deltakerne gode råd og tips i forkant av racet, for å få best mulig fart på båten. Vannsportfestivalen i Moss har en hemmelig drøm om å etablere Norges andre idrettslag for dragebåter.  Dragebåtracet er perfekt for bedrifter, organisasjoner og vennegjenger som ønsker en morsom dag med teambuilding, utfordringer og konkurranse.

Program 24. juni - Dragebåtrace

De som deltar i Dragebåtracet, kan se frem til følgende:

Uansett hva som skjer i selve racet, kan vi love en morsom og spennende opplevelse på vannet, og en fin sommerkveld i Kanalparken. 

 

Kl. 16.00 - Opptog og parade gjennom Moss by. Byen hyller de vågale helter som skal kappes i Kanalen. Ruta går fra Elveplassen, gjennom Gågata til Fleischerbrygge og til Tollboden. Her starter selve Dragebåtracet.

 

Husk at også opptoget kan vinnes med beste uttrykk og kreativitet!

 

Kl. 17.30 - Vi har som mål å starte Dragebåtduellene omtrent på dette tidspunktet. Dragebåtracet foregår i 10-mannsbåter og i 20-mannsbåter. Dere skal kjempe mot konkurrentene og dere skal samarbeide med de! Poeng deles ut til vinnere. De med flest poeng møtes til en endelig finale om 3. og 4. plass samt 1. og 2. plass.

 

Kl. 20.30 (ca.) - Premieutdeling! 

 

Det er to priser:

1. Kr. 11 000,- for 10 roere og én trommeslager, til samme 11 personer. Inngangsbillett til festivalområdet på fredag er inkludert, samt Dragebåtrace med alt av utstyr.

 

2. Kr. 14 990,- for 10 roere og én trommeslager, til sammen 11 personer. Inngangsbillett til festivalområdet er inkludert. Inne på festivalområdet har vi rigget klart et område for ditt deltakende lag. Her vil dere få plass i telt med bord og festivalbenker.

Dragebåtrace.jpeg
bottom of page